Dette var i utgangspunktet den beste oppskriften på pecanpai jeg noen gang har vært borti. I går gjorde jeg den om til en sunnere variant! Og kundene på Kjøkkengaarden i Fredrikstad kunne bekrefte mine meninger. Den kaka fikk virkelig bein å gå på under kundekvelden vi hadde der i går 🙂 Og nå vil jeg selvfølgelig dele oppskriften med deg! 🙂
Til paibunnen trenger du:
3 dl finmalte mandler eller mandelmel
1 ts fiberhusk
70 gr mykt smør
1 dl sukrin gold
En skvett vann, prøv deg frem til deigen fester seg som en klump, ca 1/2 dl
En klype salt
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene og trykk deigen ut i en oaiform på ca 24-26 cm
Stek bunnen på 170´c i 20-25 minutter
Avkjøl
Til fyllet trenger du:
300 gram Tagatesse
1 teskje havsalt
2 dl helmelk
1/2 dl kremfløte
120 gram smør
200 gr pecannøtter + 50 gr ekstra tagatesse
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret og nøttene, og kok til massen når 115-118´c. Det kan ta litt tid. Rør ofte.
Når den er ferdig, rører du inn smøret og avkjøler til ca romtemperatur.
Hell så karamellen over i paiskallet
Smelt de siste 50 grammene med tagatesse i en stekepanne, la det bli lysebrunt. Ha i pecannøttene og bøand godt. Hell det over på et bakepapir og hakk opp nøttene litt, strø det over på toppen av paien.
Vel bekomme! 🙂