Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Lavkarbo | Vintersuppe m/ saftig focaccia

Det har plutselig blitt vinter igjen. Etter noen måneder med 7 plussgrader og regn, har nå bakken fryst igjen og annen hver bil bortover har problemer med å stoppe i tide. Selv har jeg faktisk aldri opplevd å skli så mye som jeg har gjort i går og i dag. Enda så sakte jeg har kjørt, så har jeg ikke stoppet helt, før jeg har passert grensa jeg så for meg å stoppe på. Litt skummelt, faktisk.

Men nok om det. Vinter = kaldt. Kaldt = Kose seg inne i varmen! Og det gjør jeg i dag. Koser meg enormt med nystekt lavkarbo focacciabrød med en deilig, sprø topping av bl.a løk, sopp og ost. Også har jeg kokt en helt nydelig lavkarbosuppe! Ikke bare er den god på smak, men den inneholder så innmari mye som er bra for kroppen! Spesielt nå i kulda, hvor vi ofte må kjempe litt for ikke å bli syke. Her får du en vitaminbombe, altså! Lavkarbosuppe, vitaminsuppe, grønn suppe eller hva du vil kalle den er opp til deg. #inneholder spons

 

Når man lager lavkarbosuppe (eller suppe i det hele tatt), så synes jeg at man bør bruke ordentlig kraft fremfor buljongterning eller buljongpulver. Har du ikke kokt kraft før, kan du se en forklaring HER på hvordan det gjøres. Der finner du forresten også oppskrift på en annen god suppe. Jeg anbefaler å koke opp masse når du først er i gang, og fryse ned i litersbokser. Kjøp gjerne slike engangs frysebeger, så slipper du å bruke opp alle barnas matbokser til kraftfrysing, hehe…. Lavkarbosuppe

Lavkarbosuppe. bilde

Jeg er i tillegg så heldig at jeg har en kultivator, et urteskap for mikrogrønt. Og i min lavkarbosuppe i dag har jeg puttet oppi flere never brokkolispirer og grønnkålspirer. Det setter både veldig mye smak, men viktigst av alt: Det gjør suppa så sunn at det nesten ikke kan bli sunnene! Dette er ikke noe du MÅ ha i din suppe. Den blir kjempegod og kjempesunn også uten dette. Klikk på bildet, så kommer du videre til Urban Cultivator Norge. Der kan du se masse fine skap og lese om mikrogrønt.

mikrogrønt kultivator. bilde

Dette trenger du til ca.2,5 liter suppe:

-1 stor pose fersk spinat

-1 stor brokkoli

-1/2 blomkål

-2 vårløk

-1 stor løk

-1 kinesisk hvitløk (eller 3 fedd vanlig)

-1 stangselleri-stilk

-1,5 liter kraft

-1 ts muskatt

-1/2 ts løkpulver

-Salt etter smak (det kommer an på hvor salt kraften er)

-Pepper etter smak

lavkarbosuppe. bilde

Slik gjør du: 

-Kutt alle grønnsakene og fres dem i litt olje i en stekepanne i ca 10 minutter. Til de er litt myke og du ser løken har blitt blank.

-Ha alle grønnsakene over i en stor kjele og hell på kraften og krydder

-Kok i ca 20 minutter

-Bruk en stavmikser og mos suppa til den er klumpfri.

-Server med focacciabrød eller annet, sunt brød.

-Bon apetit!

Klikk på bildet under, så kommer du til oppskriften for lavkarbofocaccia.

Lavkarbo focaccia. bilde

lavkarbo focaccia. bilde

 

Innlegget er gjort i samarbeid med Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet, så kan du se mange fine kjøkken, garderober og bad.

Sunne Sjokoladeboller. Bilde.

Oppskrift

Kjøp ingrediensene

 • Out of stock
 • ,

  kr 59
 • , ,

  kr 399
 • ,

  kr 69
 • kr 145
 • kr 121
 • kr 139
 • kr 0
 • kr 0
 • Del oppskriften

  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on linkedin
  LinkedIn

  Produkter fra oppskriften

  Lavkarbo kokeboken

  Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

  399,- + porto