Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Muskuløs tomatsuppe – Ferdig på 1-2-3

#inneholder annonselenker

Å lage suppe er noe av det enkleste som finnes. Også er det jo så godt! Og for ikke å snakke om hvor mye BRA du kan putte i en suppe, som styrker alt fra ytterst til innerst på kroppen din. Selv hjernen din og lykkehormonene dine kan få en skikkelig boost av en skikkelig suppe! Her hos meg har det vært veldig kaldt i lang tid nå. Det begynner riktig nok sånn smått å se ut som om våren endelig er på vei, de sier jo at den kom for nesten to uker siden, så det er egentlig på tide. Men jeg koser meg i den værende kulda med en deilig, varm tomatsuppe med egg og parmesan.

Hjemmelaget tomatsuppe. Bilde

Nå startet jeg med å si at det er veldig fort gjort å lage suppe, og overskriften på dette innlegget sier at det skal kunne gjøres på 1-2-3. Vel, det er en bitteliten hake her. Men når den haken er i orden, så kan du lage suppe på 1-2-3 hver dag i en uke. Du må nemlig ha ekte kraft tilgjengelig. Eller, du MÅ ikke ha det, men det anbefales på det varmeste fra meg, fordi ekte kraft har så utrolig mange helsefordeler, og buljongterninger har ingen. Buljongterninger har faktisk det helt motsatte. De er ofte fulle av ingredienser som kroppen ikke trenger og de inneholder ekstremt små mengder av den næringen du får fra ekte kraft. Tenk bare på alt kollagenet du går glipp av ved å bruke buljongterning! Gjennom ekte beinkraft får du i deg alle aminosyrene kroppen trenger bortsett fra tryptofan. Kraft er kjent for å bedre fordøyelsen, lege lekk tarm, dempe betennelser, bygge sterke bein og gi god psyke. Kraft laget på bein, bindevev og brusk enten det er av fisk, okse eller et vilt dyr, har blitt gjort i lang, lang tid. Etter hvert tok buljongterningen over og samtidig har vi kunnet se både psykiske og fysiske lidelser øke med lynets hastighet. Nå sier jeg ikke at dette kun skyldes mangel på ekte beinkraft, men jeg tror det er en medvirkende faktor. Oppå dette har vi også mangel på syrnede melkeprodukter, syrna brød, fermenterte grønnsaker, samt altfor stort inntak av hvitt sukker, hvitt mel, transfett, E-stoffer og sprøytemidler.

Men det finnes en liten hjelpende hånd dersom du ikke vil eller ikke har tid eller av andre grunner ikke kan koke beinkraft: Nemlig tilskudd av kollagen! Jeg har brukt det i lang til nå og merker effekten utrolig godt på hvor fort håret vokser og ikke minst hvor sterke neglene mine har blitt etter at jeg begynte med kraft eller kollagen.  Og det er bare de YTRE effektene. Tenk på alt det positive som skjer på innsiden…

Jeg har pleid å bestille kollagen fra utlandet, fordi jeg ikke har kommet over en type i Norge som jeg synes har vært bra nok, men så fikk jeg tips om denne og nå bruker ikke noe annet. Den er så populær at den titt og ofte står registret som «utsolgt» i nettbutikken. Det sier seg selv da at dette er populært! Dette kollagenet er 100% smaksnøytralt og kan blandes i både varme og kalde drikker, du kan røre inn en skje i suppe og gryte, eller du kan bare blande det i litt vann eller juice og få det ned. Anbefales også for de små i huset.

kollagen. Bilde

Her har du ingredienslisten på en Knorr buljongterning (skremmende): Salt, vegetabilsk fett (palme, shea, sal), stivelse, sukker, storfeekstrakt 4,0 %, gjærekstrakt, aroma, løkpulver, karamellisert sukker, maltodextrin, persille, gulrot, krydder.

Beinkraft med kollagen. Bilde

Jeg koker 2 liter kraft hver uke. Det holder til hele familien som nå har gått fra å være 8 til å bli 5. Det er mange måter å få i seg kraften på.

-Vi drikker kraften som buljong, med en skje rømme oppi for å gjøre den komplett i forhold til at den mangler tryptofan.

-Vi sper ut supper og sauser med kraft

-Vi beriker grønnsaks- og potetmoser med kraft

-Vi lager gryteretter av kraft

-Vi koker fullkornsris, speltperler, quionoa og fullkornsrisotto i kraft

Beinkraft epleedikk. Bilde

Når du lager kraft bør du ha litt eplecideredikk oppi. Dette hjelper til med å trekke enda mer næring ut av beina. Her skal du få en kjapp 1-2-3 på kraftkoking:

1.Skaff 1 kg kraftbein eller oksehaler (de fleste frysedisker har dette)

2.Legg beina i en ildfast form og la de brune i ovnen på 200°c. Det tar ca 20 minutter.

3.Ha beina over i en stor kjele, sammen med 1 løk, 1 hel hvitløk, 1 gulrot, 3 laurbærblader, litt havsalt, 2 ss edikk og 4 liter vann

4.Kok opp kraften. Når det koker skrur du temperaturen så lavt at det så vidt bare «syder», det skal bare komme en liten boble her og der. Sett på lokk og la det stå i 8 timer. Det tar såpass lang tid å få kollagen/gelatin ut av beina.

5.Avkjøl kraften og hell på flasker eller glass som du oppbevarer i kjøleskapet.

Beinkraft. Bilde

Men nå er det nok om kraft. Her skal dere få oppskriften på en veldig god tomatsuppe. Den er like populær hos både store og små i huset her. Vi serverer den med medium kokt egg (fortsatt litt løs plomme), revet parmesan og gjerne litt mikrogrønt eller friske urter. Jeg er så heldig å ha et eget «urteskap» hvor jeg dyrker urter og mikrogrønt og nå dyrker jeg faktisk chili, jordbær og tomater inni der også. Skapet kan dere se og lese mer om hos Urban Cultivator.

tomatsuppe. Bilde

Tomatsuppe til 6 personer: 

4 bokser knuste tomater, helst økologiske f.eks DISSE

1/2 liter beinkraft (eller en ordentlig kjøttfond + vann og 5 ss kollagen)

2 fedd hvitløk

1/4 rød chili

2 cm fersk ingefær

1/2 løk

1 gulrot

1 rød spisspaprika

1 ss god olivenolje

Slik gjør du: 

-kutt opp løk, hvitløk, paprika, gulrot og ingefær og fres det i et par minutter i litt olivenolje.

-Hell på kraften og de knuste tomatene.

-La det koke i ca 15 minutter.

-Mos suppen med en stavmixer. Synes du suppen er for tykk, tilsetter du mer kraft.

-Server suppen som beskrevet i teksten over med egg, parmesan og urter eller noe annet godt du liker.

-Kjøttet som blir igjen hvis du bruker oksehaler er helt nydelig og må IKKE kastes. Rens ut kjøttet og server det enten i suppa eller spar det til en gryterett du kan lage i morgen.

HER er en annen suppe laget på kraft.

tomatsuppe

Tomatsuppe på kraft. Bilde

 

Har du forresten sett at Soma.no har VINTERKAMPANJE? Masse flotte tilbud!

 

 

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes. Og du! Følg meg gjerne på Snapchat @frkholms.

Lavkarbo oppskrifter. bilde

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Oppskrift

Kjøp ingrediensene

 • Out of stock
 • ,

  kr 59
 • , ,

  kr 399
 • ,

  kr 69
 • kr 145
 • kr 121
 • kr 139
 • kr 0
 • kr 0
 • Del oppskriften

  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on linkedin
  LinkedIn

  Produkter fra oppskriften

  Lavkarbo kokeboken

  Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

  399,- + porto