Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Tjukkmjølk m/ granola

Har du smakt tjukkmjølk før? Har du i det hele tatt hørt om tjukkmjølk? Ordet var ganske fremmed for meg helt inntil for et par måneder siden. Selv om min danske svigermor sier at «tykkmelk» er hverdagsbegrep i Danmark, så har altså aldri jeg vært borti det. Ikke en gang i min kokkeutdannelse eller gjennom mer enn 20 år som både restaurant- og institusjonskokk! Men altså… Tjukkmjølk kom inn i mitt liv via den siste boken til Berit Nordstrand, Tarmens medisin. En bok jeg virkelig anbefaler av hele mitt hjerte. Berit er for det første en veldig smart dame, 6 barnsmor, lege, farmakolog (tror jeg?). Men hun er også brennende engasjert i at du og jeg skal lære hvor viktig tarmhelse er for vårt «well being». Visste du f.eks at det er tarmene dine som sender signaler til hjernen? Det betyr, at hvis ikke tarmene dine virker som de skal, så får hjernen din feil og for få signaler. Det kan gi deg sykdommer. Så pass på å få i deg drøssevis av de gode bakteriene som tarmene dine trenger og ikke minst prebiotika, som er mat til de gode bakteriene. For de må jo ha noe å leve av de også. Så her skal du få en enkel og god oppskrift på et måltid som tarmene dine vil juble for!

Tjukkmjølk. Bilde

Først må du lage en granola, eller så kan du selvfølgelig kjøpe en av de ferdig som finnes i butikken, men da må du sørge for at det er en bra en. Jeg anbefaler Berit Nordstrand sin, som har lavt innhold av karbohydrater og som er tilsatt prebiotika.

Berit Nordstrand Granola. Bilde      Berit Nordstrand Granola. Bilde

Hvis du skal lage granola selv, trenger du dette: 

2 ss ekstra virgin kokosolje (Cocosa)

1 dl fibersirup

2 ss honning (eller mer fibersirup)

300 g havregryn

50 g solsikkefrø

4 ss sesamfrø

50 g gresskarkjerner

100 g hakkede mandler

1 dl rosiner (kan sløyfes)

2 ts kanel

0.5 ts salt

50 g kokos

Granola. Bilde

Slik gjør du: 

-Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.

-Hell blandingen over på et stekebrett og sett i ovnen på 160°c i 30 minutter.

-Rør i blandingen hvert 10. minutt.

-Avkjøl

Tjukkmjølk med granola. Bilde

Dette er en deilig frokost og med litt ekstra fibersirup eller honning på smaker det nesten som en dessert. Tjukkmjølk er syrnet med noe som heter tettekultur (tettegress), den er syrligere enn vanlig surmelk og har en helt annen konsistens. Jeg må innrømme at jeg måtte venne meg litt til denne konsistensen, men nå elsker jeg den. Jeg husker jeg hadde det samme problemet med både fetaost og cottage cheese en gang i tiden. noe som nå er to av mine absolutte favoritter. På søndag skal vi ha dette som dessert etter lammelårmiddagen. Men da skal jeg lage en pudding av den med bl.a hakkede mandler og dadler. Vi skal også servere den med en deilig, hjemmelaget jordbærsaus. Jeg gleder meg!

Du kan også lage en deilig nøttecrunch som du kan bruke på tjukkmjølk. Oppskrift på det finner du HER.

Lavkarbo nøtter. Bilde.

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes. Og du! Følg meg gjerne på Snapchat @frkholms.

Den 29 mai holder jeg nytt kurs i sunnere godis på Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet for å komme til påmelding.

Lavkarbo godis kurs. Bilde

Her er det flotte kjøkkenet som blir brukt til kursene på Kjøkkengaarden. Kurset som foregikk da dette bildet ble tatt, var et kurs i fermentering og surdeigsbaking. Det skal holdes et nytt fermeteringskurs den 2.mai. Og det er kun 3 plasser igjen! Du kommer til kurset ved å klikke HER.

Oppskrift

Kjøp ingrediensene

 • Out of stock
 • ,

  kr 59
 • , ,

  kr 399
 • ,

  kr 69
 • kr 145
 • kr 121
 • kr 139
 • kr 0
 • kr 0
 • Del oppskriften

  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on linkedin
  LinkedIn

  Produkter fra oppskriften

  Lavkarbo kokeboken

  Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

  399,- + porto