Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Raw cake | Bringebær & lime

Jeg har lovet dere denne oppskriften i mer enn én uke nå, beklager at den kommer så sent. Konfirmasjonssessongen tar helt overhånd i mai/juni-måned hvert år og jeg er stort sett på jobb fra morgen til kveld hver eneste dag. Men her kommer den, endelig!

Kaken ble laget til Farma Yoga i Sarpsborg, da de hadde besøk av selveste Bjørg Thorallsdottir første uken i mai. Det er forresten et av de morsomste foredragene jeg har vært på noen sinne! Vet du f.eks at Bjørgs egne Lykkeboble-glass er designet etter hennes egne pupper?? Ikke heeeeeeeeelt sikker at det er sant, men morro  var det lell…. Samtidig som det var veldig seriøst og vekket mange alvorlige tanker om livet. Har du mulighet til å besøke et arrangement hvor Bjørg har foredrag, så anbefaler jeg på det varmeste å dra.

Raw cake m/ bringebær og lime

Bunn:

100 gr mandler

100 gr cashewnøtter

2 dl kokos

2 dl glutenfrie havregryn

2 ss kokosolje

12 dadler

4 ss rått kakaopulver

1 klype salt

Fyll:

400 gr bløtlagte cashewnøtter (må ligge i bløtt i minst 4 timer, hell så av vannet, men ikke kast det.)

8 dl bringebær

4 ss kokosolje

2 dl smeltet kakaosmør

Saften av 1 lime

1/2 ts vaniljepulver eller frø fra 1 stang

6 ss honning eller agave/yacon-sirup (evnt. fibersirup)

Pynt:

pistasjenøtter

kokos

ferske bær

Slik gjør du: 

 1. Kle formen med bakepapir både i bunnen og på sidene. Bruk en god blender/maskin og finhakk nøtter og mandler. (Ps! Jeg har på forhånd bløtlagt og spiret alle nøttene, så har jeg tørket dem igjen før bruk. Dette er valgfritt, men gir en mye bedre mulighet for kroppen til å fordøye alle nøttene) Tilsett kokos, kakao og havregryn og kjør i noen sekunder til alt er godt hakket og blandet. Ha i  smeltet kokosolje, dadler og en salt. Kjør alt sammen til en jevn og litt seig masse. Trykk blandingen ut i bunnen av formen, og sett den kaldt mens du lager fyll.
 2. Kjør cashewnøttene i en blender. Kjør til det er glatt og kremet, tilsett litt av bløtevannet hvis nødvendig. Ha bringebær, smeltet kokosolje, smeltet kakaosmør, limesaft, vanilje og honning sammen med cashewnøttene og kjør alt til en glatt, men tykk krem.
 3. Hell fyllet over i formen og sett kaken i fryseren. Må stå i minst 2 timer. Dersom du fryser den helt, må den tines litt opp igjen før servering. Pynt kaken rett før den skal spises.

 

 

Ta gjerne en titt i nettbutikken  vår, hvor vi selger sukkerfri, glutenfri og melkefri konfekt, bakemixer og råvarer til sunnere bakst og godis. Klikk på bildet under. Bildet er forresten fra en fornøyd kunde.

Foto: «Frøken Friken» på Instagram.

Oppskrift

Kjøp ingrediensene

 • Out of stock
 • ,

  kr 59
 • , ,

  kr 399
 • ,

  kr 69
 • kr 145
 • kr 121
 • kr 139
 • kr 0
 • kr 0
 • Del oppskriften

  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on linkedin
  LinkedIn

  Produkter fra oppskriften

  Lavkarbo kokeboken

  Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

  399,- + porto