Handlekurv

Fantastisk focacciabrød

Det har vært en helg med mye prøving og feiling med lavkarbo på kjøkkenbenken hjemme. Jeg har laget en lavkarbo bladkrans som ble seende helt forferdelig ut, men som smakte nydelig. Den skal jeg virkelig jobbe videre med! Jeg har bakt nydelige lavkarbo polarbrød, både grove og fine og med og uten både melk og egg. Noen ble bra og noen mindre bra. Men det er moro å holde på helt til det blir perfekt!

Én ting ble bra på første forsøk og perfekt på andre! Og det var dette lavkarbo focacciabrødet. Helt nydelig smaker det! Feilen ved første forsøk var bare steketiden. Brødet ble rått inni og derfor måtte jeg lage en ny runde og steke det lenger på lavere temperatur. Men dersom du skulle være uheldig å få et rått brød, så du skjære det i skiver og steke videre i stekeovnen eller i et toastjern. I hvert fall ikke tenk at du må kaste det, for smaken er nydelig uansett.

Jeg har stekt dette focacciabrødet i en form på 18x24cm med bakepapir i bunnen, men du kan halvere oppskriften og steke i mindre form eller doble og steke i større form. Men da må du også huske på å ta hensyn til at steketiden endres.

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Du trenger:

  • 2 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 5 egg
  • 1 dl olivenolje
  • 140 g havrefiber
  • 100 g finmalte mandler
  • 1 ts xantangum (kan sløyfes, men da må du doble fiberhusk)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts finesse bakesukker
  • 1 ts salt
  • Jeg tilsatte også 100 g revet ost, men det trenger du ikke å gjøre.
  • I tillegg må du ha olje, salt og urter til toppen. Jeg brukte tørket rosmarin.

 

Slik gjør du:

  1. Start med å varme vann og fløte opp til 40°c og rør inn finesse og tørrgjær. Sett dette til siden og la det stå i minimum 10-12 minutter, så gjæren aktiveres (det skal begynne å boble litt).
  2. Sett stekeovnen på 160°c.
  3. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Pisk eggene og oljen inn i fløte/gjær-blandingen.
  5. Bland så alle ingrediensene sammen til en deig som er litt løsere enn en vanlig brøddeig, men ikke flytende.
  6. Ha deigen over i en ildfast form og la stå til heving i ca 1 time.
  7. Hell 1/2 dl olje over hele deigen og strø på urter og flaksalt, og stikk hull over det hele med fingrene.
  8. Stek brødet på midterste rille i minimum 70 minutter. Dersom det ikke har blitt veldig mørkt på toppen enda, kan du gjerne la det stå litt til. Skulle det derimot bli for mørkt før det har gått 70 minutter, legger du et bakepapir oppå toppen den siste tiden.
  9. Avkjøl brødet på rist.

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]