Handlekurv

Pistasjetrøfler – Kun 4 ingredienser!

Ja, det er mandag! Og ja, helgen er over.. Men siden vi er så heldige at det finnes muligheter som gjør at vi kan lage masse godsaker som er BRA for kroppen vår, så synes jeg det bare er å kjøre på, mandag som lørdag! Nei, jeg skal faktisk trekke tilbake det med en gang. Ikke at disse nydelige pistasjetrøflene ikke er ganske så sunne, men at det er greit å spise snacks hver dag. Det synes jeg nemlig ikke det er. For skal man legge om til en sunn livsstil, så mener jeg at én av kriteriene er å bli kvitt det evinnelige sult- og søtsuget, som så mange sliter med. Og som så mange av oss bukker under for, og vi ender opp med å bli syke av fristelsene vi ikke klarer å motstå. Derfor synes jeg at ting som smaker søtt hører helgen til, uansett om det er sunt eller usunt søtt. Men dere kan jo allikevel få denne oppskriften av meg i dag, slik at dere kan bruke uken på å handle inn råvarer og forberede dere på å lage deilige pistajsetrøfler til helgen, ikke sant?  Visste du forresten at disse nøttene er rike på kalorier, men det meste kommer fra enumettet fett, som er bra for oss? De er også fulle av protein, kostfiber, B-vitaminet tiamin og magnesium. Hurra sier tarmen!

Pistasjetrøfler. Bilde

Pistasjetrøfler. Bilde

Pistasjetrøfler. Bilde

Pistasjetrøfler. Bilde

Pistasjetrøfler. Bilde

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Dette trenger du til ca 12 pistasjetrøfler: 

  • 100 gr cashewnøtter (jeg bruker rå nøtter)
  • 60 gr (1 pose) pistasjenøtter uten skall (du kan bruke bare pistasjenøtter, hvis du vil)
  • Spar 10 gr av nøttene til pynt
  • 100 gr sukrinsirup gold
  • Litt salt, hvis du ønsker
  • 150 gr sukkerfri sjokolade til dypping

 

Slik gjør du:

  • Kjør nøttene ganske finmalte i en blender
  • Varm opp sirupen til kokepunktet.
  • Hell sirupen oppi nøttene og bland godt.
  • Massen er nå veldig seig, men det er lett å trille kuler dersom du tar litt vann på hendene.
  • Sett kulene kaldt, gjerne i fryseren, mens du smelter sjokoladen.
  • Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro. Pass på at det ikke blir for varmt, da klumper sjokoladen seg.
  • Finhakk de 10 grammene med pistasjenøtter som du holdt til side.
  • Dypp hver pistasjetrøffel i sjokoladen, la de renne litt av seg og sett de på et bakepapir.
  • Dryss litt hakkede pistasjenøtter over mens sjokoladen fremdeles er myk.
  • Sett til avkjøling i 15-20 minutter.
  • Nyt pistasjetrøfler med god samvittighet!

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]