Denne kaka er bare helt nydelig. Seig og luftig på samme tid. Den inneholder ingen former for mel og er derfor både glutenfri og nøttefri. Lager du den med melkefri margarin og de mørke sjokoladeknappene våre, blir den også helt melkefri.
Kjøp ingrediensene
Til en 20 cm rund kakeform:
180 gr Frøken Holm Sjokoladeknapper
100 gr meierismør (eller melkefritt alternativ)
45 gr kakaopulver
3 egg – delt i eggehviter og eggeplommer
1 dl søtning (Sukrin Gold, Finesse eller sukker)
0,5 ts vaniljepulver (valgfritt)
0,5 ts salt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180°c over- og undervarme
- Finn frem en 20-22cm rund kakeform og smør den godt eller legg bakepapir i bunnen.
- Smelt sjokolade og smør på svak varme i en kjele eller over vannbad.
- Rør inn kakaopulver og salt.
- Pisk eggehvitene til mykt skum. Ikke la det bli helt stivt, men et silkemykt skum.
- Pisk eggeplommene og søtningen til en tykk eggedosis.
- Ha sjokoladesmøret i eggedosisen i tre omganger og rør godt mellom hver gang.
- Vend også inn eggehvitene i tre omganger med en slikkepott.
- Stek kaken ut ifra egne preferanser. Ønsker du den veldig bløt og litt som en “kladdkaka” steker du den i 23 minutter. Vil du ha den litt fast i kantene, men fortsatt myk i midten steker du den i 27 minutter. Ønsker du en helt gjennomstekt kake steker du den i 35 minutter.
- Avkjøl i formen.
Kaffemoccakrem:
- 150 gr Frøken Holm Melkesjokoladeknapper
- 3,5 dl kremfløte
- 25 gram sirup, f.eks sukrinsirup eller honning
- 70 gr smeltet meierismør
- 0,5 ts salt
- 1 ts espressopulver
Slik gjør du:
- Varm opp fløte og sirup, men ikke la det koke.
- Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå et par minutter før du rører det godt sammen med en slikkepott.
- Rør inn smeltet smør, salt og kaffepulver, og pisk godt med en visp eller stavmikser.
- Hell blandingen over i en boks med lokk og la det stå i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne til dagen etter,
- Smør den silkemyke kremen over kaka, eller fyll den i en sprøytepose og lag fine kremroser.
Tips!
Pynt gjerne med blomster, sjokoladeknapper, karamellsaus eller annet.
Del oppskriften
Facebook
Twitter
LinkedIn