Handlekurv

Eplekake – Glutenfri | melkefri | sukkerfri

Det er høst og landet vårt bugner av deilige, norske og kjempegode epler! Jeg har vært på Delås Gård igjen og i går kveld bakte jeg en kjempegod eplekake til barna våre, som kom for å hjelpe til med å få sesongens ved inn i skjulet.

Næringsinnhold:

Kcal: 305

Fett: 28 gr

Protein: 7 gr

Karbohydrater: 5 gr

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Du trenger: 

4 små eller 2 store epler (250 gram)

1 ss Ceylon-kanel + 1 ss Sukrin Gold

••••••••••••••

4 egg (helst økologiske fra glade og EKTE frittgående høner)

120 gr Sukrin Gold (eller rørsukker, hvis du ikke spiser lavkarbo).

100 gr ekte smør (eller plantebasert alternativ).

220 gr finmalte mandler eller ferdig mandelmel (IKKE fettredusert).

2 ts bakepulver

Skall fra en økologisk sitron eller lime

••••••••••••

••••••••••••

Slik gjør du:

– Sett stekeovnen på 180’c, finn frem en kakeform på 22-24cm og legg bakepapir i bunnen på forma.

– Skjær eplene i terninger og vend dem i kanel og en spiseskje Sukrin gold.

– Pisk eggedosis av eggene og 120 g Sukrin gold (eller sukker om du bruker det).

– Smelt smøret og bland det inn i eggedosisen.

– Rør alt det tørre inn i eggedosisen å ha i eplene til slutt.

– Har røren i kakeforma og bruke en slikkepott eller en skje til å fordele den jevnt.

– Stek kaken i 27 minutter midt i ovnen.

– La den avkjøles i formen.

 

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]