Denne suppen fant jeg i et av Tinas Suppekjøkken-hefter på Kiwi, og jeg har laget suppen mange ganger. Den er nydelig og mettende 🙂 Server gjerne suppen med scones til.
Du trenger:
5 gulrøtter
1 purreløk
2 hvitløksfedd
2 cm ingefær
1 ts gurkemeie
4 dl vann
1 boks kokosmelk
Salt
Pepper
Sitronsaft
(I steden for salt kan du bruke Thai Fishsauce, det setter ekstra god smak)
Slik gjør du:
* Skrell gulrøtter og kutt dem i grove biter
* Vask og grovkutt purreløken
* Knus og grovhakk hvitløken
* Riv eller hakk ingefæren
* Ha alle ingrediensene i en kjele, tilsett vann og kokosmelk
* La alt sammen koke under lokk i 20 minutter
* Kjør suppen glatt med stavmikser
* Smak til med salt, pepper og sitron
* Suppen er ferdig
Urtescones
Du trenger:
50 gr mykt smør
3 dl havremel
1,5 dl havregryn
2,5 ts bakepulver
1 ts salt
2 dl yoghurt naturell eller melk
2 ss ferske, grovhakkede urter
revet skall fra 1 sitron
Slik gjør du:
* Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller for hånd
* Deigen skal være litt klissete
* Del deigen i 3 og form de litt runde med mel på henda
* Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir
* Trykk de litt flate
* Stek sconsene på 225´c i 15 minutter
* Serveres mens de fremdeles er litt varme