Handlekurv

Lavkarbo | Skikkelige rundstykker

For noen dager siden la jeg ut oppskrift på proteinrundstykker. De er helt fantastiske både på konsistens og smak. Men de er bakt med havregryn, og derfor fikk jeg en del spørsmål fra dere leserne om jeg ikke kunne klare å lage noen som var enda mer lavkarbovennlige. Så det har jeg gjort! Dette er en mixoppskrift av «alle» lavkarbobrødoppskrifter jeg har prøvd på gjennomtidene, men ikke vært heeeeeelt fornøyd med noen av de. Her har dere lavkarborundstykker! Nå har jeg mixet og trixet litt med ingrediensene og kommet frem til et jeg synes er så tilnærmet likt «ekte» rundstykker som det kan bli når det skal være lavkarborundstykker. Dessverre består oppskriften av veldig mange ulike råvarer, og det kan kanskje føles dyrt å skulle gå til innkjøp av så mye, bare for å bake noen rundstykker. Men jeg lover deg at det er verdt sin pris. Og dessuten bruker du bare litt av alle råvarene til denne oppskriften, og resten kan du bruke til veldig mange av de andre oppskriftene her på bloggen min. Disse inneholder 28 gr karbohydrat på hele deigen som veier 1,1kg. Så litt under 2,8 gr karbo pr 100/stykke.

Lavkarborundstykker

Lavkarborundstykker. Bilde

Lavkarborundstykker. Bilde

Lavkarborundstykker. Bilde

LAVKARBORUNDSTYKKER

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Dette trenger du: 

200 gr cottage cheese

100 gr naturell kremost

6 store egg

******************

130 gr mandelmel (dette: finmalte mandler. Eller mal selv)

130 gr sesamfrø, hvite uten skall

20 gr fiberfin (kan evnt erstattes med mer sesamfrø)

3 ts bakepulver

1 ts salt

20 gr knuste chiafrø (knus de litt i blender om du ikke får tak i knuste)

35 gr fibrex

40 gr fiberhusk

50 gr smør eller cocosa

******************

1 egg til pensling

Ekstra frø til dekor

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 190´c

Kjør sesamfrøene i en blender/foodprossessor så det blir finmalt. Ta det over i en skål så lenge.

Kjør alt det våte i en blender til det er klumpfritt.

Tilsett finmalte mandler, de malte sesamfrøene, salt, bakepulver og cocosa/smør. Bland godt.

Tilsett malte chiafrø, fibrex og fiberhusk og kjør til deigen er ganske fast. Den skal være litt klissete, men du skal fint kunne trille boller.

Del deigen opp i 10 stykker på ca.100 gr. Jeg bruker vekt, for å få de like.

Sett dem på et stekeplate med bakepapir og form en sirkel (eller stek de hver for seg)

Pensle med et sammenvispet egg og strø litt frø på toppen. Press frøene bittelitt ned, så de ikke faller av med en gang.

Stek i 30 minutter. Pass på mot slutten, så de ikke blir for mørke. Legg evnt. et bakepapir over rundstykkene de siste minuttene. Avjøl litt på rist og nyt lunkne.

Lavkarborundstykker oppbevares best i kjøleskap og kan ligge inntil én uke. Men de er også fine å fryse.

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]