Handlekurv

Pizza med luftig bunn

Gjennom 16 år som lavkarbotilhenger, kan dere tro jeg har testet mange ulike oppskrifter på alt som finnes innenfor salt og søtt. Og det jeg uten tvil har prøvd meg mest på, men uten å lykkes HELT, er lavkarbo pizza! Noen har vært gode, noen har vært fæle. Og selv de som har vært gode, har liksom allikevel aldri vært heeeeelt der jeg ønsket. Noen ganger har jeg prøvd meg på oppskrifter andre har laget og noen ganger har jeg kommet opp med mine egne oppskrifter basert på slump og prøve/feile-prinsippet.

Jeg må si at Fatheadpizza er den som tidligere har vært på 1.plass hos meg, men dessverre så blir det for fett, og jeg blir kvalm etter ett stykke. I tillegg går det mange måneder før jeg orker å tenke på den pizza´n igjen. Så jeg har holdt på litt den siste tiden med å lage en bunn som er luftigere og mindre fet enn fathead, men som fortsatt inneholder ost (altså i bunnen) sånn at den binder godt. Men ofte har jeg fått en alt for kraftig smak av marsipan pga bruk av mandelmel/finmalte mandler, så jeg har laget pizza mange nok ganger nå til å finne det helt riktige forholdet. I min smak er denne helt perfekt 🙂 Og ikke minst veldig enkel å lage. Du kan også lage opp mange pizzabunner og fryse dem ned, så du har bunnen klar når du plutselig får lyst på pizza.

Her ser du tydelig hvor luftig bunnen er.
Denne oppskriften holder til 2 måltider for meg når jeg har en halv tallerken med salat i tillegg. Men i utgangspunktet er denne oppskriften til én person.

Siden jeg spiste bare halve pizza´n i går, tok jeg andre halvdel med på jobb i dag. Jeg varmet den i stekeovnen på 175°c i 8 minutter, og den ble igjen sprø og fin.

Oppskrift

Kjøp ingrediensene

 • ,

  kr 139,00
 • Til bunnen trenger du:

  Slik gjør du:

  • Ha ost, egg, vann og edikk i en blender og bland godt
  • Tilsett alt det tørre og bland igjen
  • Skrap ut deigen og ha den på et stekebrett med bakepapir
  • Trykk den ut med fingrene til en sirkel på ca 18-20 cm
  • Forstek på 180°c i 6-7 minutter
  • Ta bunnen ut og ha på ønsket fyll, øke ovnstemperaturen til 200°c
  • Stek igjen til toppen er gyllen og pizzabunnen har fått litt sprø skorpe

  Fyllet mitt denne gangen var så enkelt som et lag sukkerfri ketchup, masse tørket oregano, litt hvitløkspepper, revet ost og salami i små biter. Jeg stekte min pizza i 12 minutter etter at jeg hadde på fyllet.

  Del oppskriften

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Kjøp ingrediensene

 • ,

  kr 139,00