Handlekurv

Lavkarbo Franske Makroner!! – perfekt på smak, seige og digge!

Hvem hadde trodd det?? Jeg er perfeksjonist og er derfor langt fra fornøyd med utseende på makronene. Men smaken og konsistensen?? Nesten bedre enn orginalen! De er utrolig seige og digge, føles helt nydelige i munnen! De er en anelse sprø i kantene, så man får bittelitt «knasefølelse» akkurat i det man tygger over en bit. De mangler denne lille «foten» som makroner skal ha nederst, men helt ærlig dere! DET GJØR INGENTING! Virkelig…… Allikevel, så kommer jeg til å fortsette å jobbe med oppskriften, i håp om og en dag få de helt strøkne 🙂 Men her har dere i hvert fall oppskriften på de beste, SUNNE makronene jeg noen gang har vært borti! Og tro meg! Jeg har prøvd mange lavkarbovarianter… De har gått i søpla alle som en…. Blæh…

Ca.20 stk

Stivpisk 2 eggehviter (ca 70 gram) med 100 gr Tagatesse.

*** Det virker litt håpløst i starten og du vil tro at det aldri kommer til å bli stivt, men ha litt tålmodighet. Etter ca.6-7 minutter har du en blank og stiv marengs.

Så sikter du inn 100 gr finmalte mandler og tilsetter evnt. farge, om du ønsker det.

*** Rør med en slikkepott til massen blir såpass tynn at mønsteret etter røringen sakte flyter ut igjen.

*** Sett topper på str med en 5-kroning på bakepapir, og la makronene hvile på benken i ca 20 minutter. Stek de på 115´c i 20 minutter.

Jeg valgte å strø litt lakrispulver på halvparten av makronene. Jeg hadde også litt pulver i fyllet 🙂 Jeg ELSKER lakris!

*** Avkjøl makronene på papiret, IKKE prøv å løsne de før de er helt kalde. Og når du tar de av så MÅ du bruke en finger UNDER bakepapiret for å hjelpe til med løsningen, eller så sitter de fast og blir ødelagte 🙂

*** Lykke til!

Som fyll brukte jeg 100 gr 70% melkefri sjokolade som jeg smeltet i 30 gr mandelfløte. Du kan bruke vanlig fløte hvis du tåler melk 🙂

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]