Nydelig, forfriskende saft av rabarbra. Du kan velge om du søter med sukker eller alternativ søtning.
Kjøp ingrediensene
Rabarbrasaft
- 2,5 kg rabarbra (uten blad)
- 2,5 liter vann
- 400 gram sukker eller 250 gram Finesse Bakesukker for sukkerfritt alternativ
- 2 dl ferskpresset sitronsaft
- Litt vaniljepulver eller kanel hvis du ønsker å tilsette ekstra smak, men det er ikke nødvendig. Saften smaker nydelig i seg selv.
Slik gjør du:
- Vask rabarbraen og kutt den opp i grove biter
- Ha det over i en stor kjele, tilsett vann og kok i 8 minutter
- Sil av rabarakjøttet, press godt gjennom, så du får med all saften og bare sitter igjen med en tykk “grøt” av rabarbraen, som du kan kaste i matavfallet ditt.
- Tilsett søtning og sitronsaft, og rør til alt sukkeret oppløst.
- Avkjøl og oppbevar på tette flasker i kjøleskapet.
- Server over isbiter og nyt!
Del oppskriften
Facebook
Twitter
LinkedIn