Handlekurv

Silkemyk iskrem – Lavkarbo

For noen måneder siden kjøpte jeg meg endelig en iskremmaskin. Det er noe jeg har ønsket meg helt siden jeg gikk på kokkeskolen i 1995.
Første forsøk i den nye maskinen ble ikke helt som forventet, og da ble jeg litt motløs og lot maskinen bare stå å ta opp masse benkeplass. Jeg har kjøpt meg en helautomatisk maskin med kompressor, så den er ganske stor. Men kjære vene så verdt det er å ha en slik maskin, når man først skal lage skikkelig iskrem.
Det fungerer helt fint å bruke en ismaskin hvor man må fryse ned kjøleelementet først også, det er bare litt mer jobb med det, men isen blir akkurat like god. Og hvis du ikke har ismaskin i det hele tatt, kan du fortsatt lage denne isen. Den vil bare bli ganske mye hardere etter at den er fryst, og du må la den stå å tine seg opp litt i kjøleskapet før du serverer den.
Et annet tips er å ha isen i en kraftig kjøkkenmaskin å kjøre noen sekunder med K-spade. Da får du softislignende konsistens.

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Du trenger kun dette:

Slik gjør du:

  • Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Ha vaniljefrø og stang i en kjele sammen med melk og fløte.
  • La blandingen komme til kokepunktet og trekk kjelen av varmen. La den stå i ca 20 minutter, så vaniljesmaken får satt seg ordentlig.
  • Pisk eggedosis av eggeplommer, sukrin gold og sukrinsirup.
  • Hell fløteblandingen i en tynn stråle over i eggedosisen og bland godt.
  • Ha blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til ca 80-85 grader, til du ser at den tykner litt. Blandingen må ikke koke, da korner den seg.
  • Sil ut vaniljestang og evt. «eggetråder» og avkjøl blandingen før du har den over i ismaskinen. Min maskin må gå i 60 minutter, men det er forskjellig fra merke til merke. Jeg har en Sandstrøm.
  • Hvis du ikke har maskin, kan du helle massen over i en frysestabil boks og fryse den i ca 3 timer, men for å unngå iskrystaller må du røre godt i den minst hver halvtime.

 

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]