Det har vært en helg med mye prøving og feiling med lavkarbo på kjøkkenbenken hjemme. Jeg har laget en lavkarbo bladkrans som ble seende helt forferdelig ut, men som smakte nydelig. Den skal jeg virkelig jobbe videre med! Jeg har bakt nydelige lavkarbo polarbrød, både grove og fine og med og uten både melk og egg. Noen ble bra og noen mindre bra. Men det er moro å holde på helt til det blir perfekt!
Én ting ble bra på første forsøk og perfekt på andre! Og det var dette lavkarbo focacciabrødet. Helt nydelig smaker det! Feilen ved første forsøk var bare steketiden. Brødet ble rått inni og derfor måtte jeg lage en ny runde og steke det lenger på lavere temperatur. Men dersom du skulle være uheldig å få et rått brød, så du skjære det i skiver og steke videre i stekeovnen eller i et toastjern. I hvert fall ikke tenk at du må kaste det, for smaken er nydelig uansett.

Jeg har stekt dette focacciabrødet i en form på 18x24cm med bakepapir i bunnen, men du kan halvere oppskriften og steke i mindre form eller doble og steke i større form. Men da må du også huske på å ta hensyn til at steketiden endres.

