Jeg prøver meg på litt ulike oppskrifter for tiden. Akkurat nå går det i banankake. Jeg har så lyst til å bake søte og gode kaker uten å bruke noen som helst form for søtningsmidler. Så nå har jeg begynt å teste kaker med banan som eneste søtning, og når jeg bruker havregryn/havremel i stedet for annen type mel, så gir det også en deilig smak som minner om litt søtt. Nå skal jeg prøve litt ulike banankaker en stund, også tenkte jeg å gå over til frukter som mango, ananas og papaya etter hvert.
Her er min oppskrift på banakake m/ hasselnøtter og sjokolade:
4 godt modne bananer
4 egg
2,25 dl olje
4 dl små, glutenfrie havregryn (du kan bruke vanlige)
2 ss bakepulver
1 ss kanel
100 gr sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
100 gr finhakkede hasselnøtter
Litt mandelflak til topping og noen ekstra bananskiver
Slik gjør du:
-Sett komfyren på 170°c
-Mos bananene med en gaffel
-Bland godt inn eggene og oljen
-Bland havregryn, kanel og bakepulver godt og rør det inn
-Tilsett sjokolade og nøtter
-La røren stå å svelle i ca 20 minutter
-Finn frem en springform på 24-26cm og legg bakepapir i bunnen
-Hell røra i formen og strø over mandelflak og gjerne noen banaskiver
-Stek i 1 time på midterste rille
-Avkjøl kaken i forma
PST! Nå kan du forberede deg på neste vinter ved å kjøpe Reima barneklær til HALV PRIS!! Klikk på bildet og se alle tilbudene!
En annen, veldig god, gluten, melk og sukkerfri kake finner du her. klikk på bildet under.
Bildet ble tatt under et oppdrag jeg gjorde for Sunkost. Foto: Sunkost