Handlekurv

Ost- & Pestobrød i AirFryer

I helgen hadde vi mannens familie på grilling og jeg bestemte meg for å lage et pestobrød som jeg fant oppskrift på i boka til «Mat Til Familien» (som for øvrig er en superflott kokebok, men ikke lavkarbo eller glutenfri), og det brødet ble så fristende at jeg bare måtte lage en variant til meg selv i Low Carb style!

Så her deler jeg oppskriften på det brødet med dere. Ps! Det ble sjukt godt! Jeg stekte det i airfryer, men du kan helt sikkert også steke det i vanlig stekeovn, men da er jeg ikke helt sikker på steketiden, så da må du bare følge med og ta det ut når du føler det har god nok farge.

Jeg er veldig fornøyd med min airfryer. Jeg har en denne, fra Cosori. Dett er en «høyteknologisk» versjon med internett og app og full pakke. Jeg kan styre alle funksjoner via telefonen min og t.o.m slå den på når jeg ikke er hjemme 😀 Jeg er kanskje litt ekstra interessert i alle slike kjøkkenting med masse duppeditter, men på denne maskinen er det virkelig mange nyttige ting 🙂 Har du lyst på en slik, kan du få en rabattkode som gir deg 15% avslag, da må du bruke koden «Holm15» når du kommer til kassa 🙂

https://www.cosori.no/cosori-premium-smart-airfryer/

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Du trenger:

 

Slik gjør du:

 • Varm fløten til ca 40°c og rør inn søtningen og tørrgjæren. La dette stå i ca 10 minutter, så aktiveres gjæren.
 • Bland sammen de andre tørre ingrediensene i en bolle.
 • Pisk eggene godt sammen med en gaffel.
 • Når du ser at gjæren har begynt å virke og massen bobler og vokser, så er den klar.
 • Bland så alle ingrediensene godt sammen og la deigen stå til heving i ca 30 minutter.
 • Mens du venter kan du skjære mozzarellaosten opp i tynne strimler.
 • Finn frem et bakepapir og legg i bunnen av airfryeren.
 • Trykk så ut deigen så den fyller hele bunnen (jeg har en stor airfryer. Hvis du har en liten bør du kanskje lage halve mengden, så ikke brødet blir for tykt og ikke gjennomstekt).
 • Smør hele toppen av deigen med pesto (hvis den er for tykk, kan du blande den ut med litt olje).
 • Så legger du mozzarellastripene i fint mønster på kryss og tvers over toppen.
 • Jeg la på litt ekstra revet gulost også, men det gjorde jeg først mot slutten av steketiden.
 • Sett airfryeren på «Brød-modus» og stek i ca 30-35 minutter. Min airfryer, Cosori, stod på 170° i denne modusen.
 • Avkjøl brødet på rist, så det ikke blir fuktig under.
 • Nyt mens det er helt ferskt og skikkelig sprøtt i kantene.

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn
[relaterte_produkter]