Handlekurv

Saftige Gresskarmuffins – Glutenfrie, sukkerfrie og melkefrie

Du får ca. 12 stk ut av denne oppskriften.

Disse muffinsene vet jeg det er mange som har ventet på oppskriften til. Og jeg må bare beklage på det sterkeste at det har tatt så lang tid. Men her er den, altså! Hvis du ikke tåler nøtter/mandler, så kan du bytte ut mandelmel i denne oppskriften med brunt rismel eller quinoamel.

Toppingen på disse muffinsene er verdens enkleste å lage, og ikke minst smaker den sååååå godt og har nydelig konsistens. Den holder seg også veldig fast og fin i flere dager i kjøleskapet.

Oppskrift

[relaterte_produkter]

Dette trenger du:

  • 2 dl kokosmasse / revet kokos
  • 1 dl kokosmel
  • 4 dl Finmalte mandler
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl valgfrie, hakkede frø. Jeg brukte gresskarfrø og solsikkefrø
  • 2 ts Pumpkinspice-krydder (blanding av kanel, kardemomme, nellik og ingefær)
  • 1,5 dl gresskarpuré (se oppskrift under) (Du trenger altså et helt gresskar eller purée på boks) Jeg brukte de nydelige Hokaidogresskarene.
  • 0,5 dl Sukrinsirup Gold (eller kokosblomstsirup/honning)
  • 1 dl Sukrin Gold (eller Finesse Bakesukker)
  • 2 ts Eplecidereddik
  • 1,5 dl valgfri plantemelk. Jeg brukte havremelk.
  • 6 egg (helst økologiske)

Slik gjør du: 

  • Start med å skrelle gresskaret og fjern frøene. Del gresskaret opp i grove biter og kok dem i litt vann i ca 20 minutter i en kjele, eller i 3-4 minutter i micro. Kok til de er helt myke.
  • Hell av vannet og mos gresskaret med stavmikser eller i en blender.
  • Mål opp 1,5 dl gresskarpurée og sett resten til side.
  • Sett stekeovnen på 185°c varmluft og finn frem et muffinsbrett med 12 hull og 12 papirformer.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Dette kan du lett bare gjøre fior hånd.
  • Tilsett alle de våte ingrediensene og bland godt.
  • Bruk en cookie-scoop til å fordele røren likt i alle formene eller bruk skje, men vær nøye med å få lik mengde røre i alle formene.
  • Stek muffinsene først i 10 minutter, sett så temperaturen ned til 170°c og stek videre i 20 minutter til.
  • Avkjøl muffinsene ca 5 minutter i formen, ta dem så ut og avkjøl videre på en rist (ikke ta dem ut av papirformene, men ut av muffinsbrettet. Da slipper de å bli så fuktige på undersiden).
  • Når de er helt kalde, kan du toppe dem med kremen.

   

Oppskrift på gresskarmuffinskrem:

  • 2 bokser (300 gr) romtemperert Violife kremost naturell (Vanlig kremost, hvis du tåler melk).
  • 1 dl Sukrinsirup Gold
  • 0,5 dl kald gresskarpurée
  • 1/2 ts kanel

 

Slik gjør du: 

  • Rør først kremosten myk og klumpfri med en gaffel
  • Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
  • Kremen er klar til bruk

 

Vel bekomme!

 

 

Del oppskriften

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
[relaterte_produkter]

Lavkarbo kokeboken

Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

399,- + porto