Dette trenger du:
- 2 dl kokosmasse / revet kokos
- 1 dl kokosmel
- 4 dl Finmalte mandler
- 1 ss fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 dl valgfrie, hakkede frø. Jeg brukte gresskarfrø og solsikkefrø
- 2 ts Pumpkinspice-krydder (blanding av kanel, kardemomme, nellik og ingefær)
- 1,5 dl gresskarpuré (se oppskrift under) (Du trenger altså et helt gresskar eller purée på boks) Jeg brukte de nydelige Hokaidogresskarene.
- 0,5 dl Sukrinsirup Gold (eller kokosblomstsirup/honning)
- 1 dl Sukrin Gold (eller Finesse Bakesukker)
- 2 ts Eplecidereddik
- 1,5 dl valgfri plantemelk. Jeg brukte havremelk.
- 6 egg (helst økologiske)
Slik gjør du:
- Start med å skrelle gresskaret og fjern frøene. Del gresskaret opp i grove biter og kok dem i litt vann i ca 20 minutter i en kjele, eller i 3-4 minutter i micro. Kok til de er helt myke.
- Hell av vannet og mos gresskaret med stavmikser eller i en blender.
- Mål opp 1,5 dl gresskarpurée og sett resten til side.
- Sett stekeovnen på 185°c varmluft og finn frem et muffinsbrett med 12 hull og 12 papirformer.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Dette kan du lett bare gjøre fior hånd.
- Tilsett alle de våte ingrediensene og bland godt.
- Bruk en cookie-scoop til å fordele røren likt i alle formene eller bruk skje, men vær nøye med å få lik mengde røre i alle formene.
- Stek muffinsene først i 10 minutter, sett så temperaturen ned til 170°c og stek videre i 20 minutter til.
- Avkjøl muffinsene ca 5 minutter i formen, ta dem så ut og avkjøl videre på en rist (ikke ta dem ut av papirformene, men ut av muffinsbrettet. Da slipper de å bli så fuktige på undersiden).
- Når de er helt kalde, kan du toppe dem med kremen.

Oppskrift på gresskarmuffinskrem:
- 2 bokser (300 gr) romtemperert Violife kremost naturell (Vanlig kremost, hvis du tåler melk).
- 1 dl Sukrinsirup Gold
- 0,5 dl kald gresskarpurée
- 1/2 ts kanel
Slik gjør du:
- Rør først kremosten myk og klumpfri med en gaffel
- Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
- Kremen er klar til bruk
Vel bekomme!