Handlekurv

Snickerskake | Oppskriften som falt ut!

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.

Men saken er den at jeg fikk et spørsmål fra en kunde om jeg ville dele oppskriften på snickerskaka vår. Og jeg svarte at den finner du i den nye boka mi “Frøken Holm Nr.1” .

Ganske paff ble jeg da kunden svarte tilbake at den ikke var der. Jeg sjekket, og kunden hadde jammen helt rett!

Hva i all verden, liksom?? Denne kaken ble laget til boka, den ble fotografert og oppskriften ble dobbeltsjekket hundre ganger. Jeg har ingen svar på hvorfor den aldri kom med i boka. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke la merke til det minst én av de tusen gangene jeg leste gjennom innholdet før det gikk i trykken…

Men, men… Shit happens! Oppskriften skal dere få uansett, og her er den.

Det nydelige bildet er, som alle andre bilder i boka, tatt av flinke Kine Jensen.

Oppskrift

Kjøp ingrediensene

  • kr 119,00
  • kr 119,00
  • kr 89,00
  • Bunn 

    • 120 gr Sukrinsirup
    • 4 ss sukrin gold
    • 40 gr kakaopulver
    • 140 gr finhakkede, salte peanøtter (hakkes helst i maskin)

     

    Slik gjør du:

    • Ha sirup og sukrin i en kjele og varm opp til det bobler.
    • Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
    • Det blir en litt tykk, «grøt»-masse.
    • Finn frem en form på ca 20cm eller 6 små porsjonsformer.
    • Spray eller smør formene godt med fett/smør. Du kan også bruke bakepapir i bunnen, hvis du vil ha kaken hel og pen ut av formen før servering.
    • Trykk deigen ut i bunnen av formen(e) og ca 2 cm opp på kantene.
    • Sett bunnen i kjøleskapet.

     

    Fyll

    • 200 g finesse (sukrin gold kan også brukes)
    • 1 ts havsalt
    • 2,5 dl kremfløte (melkefritt alternativ som f.eks Gryr kan brukes)
    • 120 g smør (melkefritt alternativ som margarin kan brukes)
    • 150 gr sukkerfri sjokolade + 50 gr kremfløte (eller melkefritt alternativ) til glasur

     

    Slik gjør du:

    1. Ha finesse, havsalt og fløte i en kjele og kok til massen har blitt ganske mørk brun og tykk. Det kan ta litt tid. Har du termometer, skal massen nå ca 118°c. Kok på medium styrke og rør innimellom, så det ikke brenner seg i bunnen. Jeg lager min karamell i Thermomix TM6, da får du 100% riktig temperatur hele tiden og trenger ikke å følge med eller røre underveis. Så ha du en sånn maskin, anbefaler jeg å bruke den 🙂 
    2. Ta kjelen av plata og rør inn smøret.
    3. Avkjøl i ca 20 minutter, så den ikke er kokende varm lenger.
    4. Hell fyllet oppi kakebunnen og sett den tilbake i kjøleskapet i minst 2 timer.
    5. Hvis du vil, kan du også blande inn hele peanøtter i fyllet.
    6. Når kaken har stivnet helt, smelter du 150 gr sukkerfri sjokolade med 50 gr kremfløte og heller over hele kaken.
    7. Pynt med peanøtter eller annet på toppen, før sjokoladen stivner.
    8. Server gjerne med pisket kremfløte eller vaniljeis, det smaker nydelig.

     

    Har du lyst på en Thermomix TM6, så kan den kjøpes her. Velg FRK123 på “konsulentkode”.

    Det er kostbar maskin, men sååå verdt det! Aldri mer brent karamell eller skilt bearnaise.

    Hva gir du en maskin som både koker og steker, veier og måler, hakker, blander og pisker? En maskin som har en “hjerne” med absolutt alle oppskriftene du kan drømme om. En maskin som forteller deg til punkt og prikke hva du skal gjøre og som sier i fra for hvert steg? Mellom beskjedene kan du gjøre hva du vil. Du trenger aldri å røre, du trenger ikke en gang å hakke noe som helst. Nøttesmør blir en drøm! Og siden dette er en maskin som varmebehandler, så kan du lage nøttesmør som automatisk rister/steker nøttene samtidig som den blender. Det er faktisk en drømmemaskin.

    Jeg kjøpte den først til privat bruk, men har i ettertid kjøpt en til jobben også. Den er som en kjøkkenassistent for meg. Og det er den som lager både karamell, lemoncurd, vaniljekrem, sjokoladeganache, røre bær, marengs og alt annet vi fyller de digge cupcakesene våre med hver uke.. Og jeg trenger ikke å tenke på prosessen, annet enn å putte alt oppi beholderen og trykke “neste”..

    Nevnte jeg forresten at den også har et eget program for fermentering og yoghurt? Elting og heving er også en av tingene den gjør for meg 🙂 For ikke å snakke om temperering av sjokolade!! En jobb selv konditorer frykter :-O

    Del oppskriften

    Facebook
    Twitter
    LinkedIn

    Kjøp ingrediensene

  • kr 119,00
  • kr 119,00
  • kr 89,00