Jeg vet nesten ikke hvilke ord jeg skal bruke for beskrive disse pepperkakene! Jeg har gått siden jul i fjor og tenkt på hvordan jeg kunne utvikle pepperkakeoppskriften min til å bli 100% perfekt. For all del, de jeg laget i forfjor var nydelige, men allikevel ikke helt der jeg ville ha de. Disse derimot… er helt perfekt. De er gode, de er knasende sprø og de er helt strøkne utseendemessig. Ser nesten ut som om de kommer fra en fabrikk!
Dette trenger du til 3 fulle brett med pepperkaker:
• 100 g Sukrinsirup Gold
• 4 store ss Sukrin Gold
• 3 ts kanel
• 1 ts ingefær
• 1 ts pepper
• 1 ts kardemomme
• 1/2 ts nellik
• 1/2 ts salt
*** Disse ingrediensene blander du i en kjele og lar det så vidt koke opp. Ta det av plata.
• smelt inn 100 gr Cocosa (kokosfett) Du kan også bruke smør
• 170 gr finmalte mandler
• 100 gr Fiberfin (kokosmel hvis du ikke har fiberfin)
• 1 ts Fiberhusk
• 2 egg
*** Rør inn de siste ingrediensene. Du trenger ikke maskin, bare gjør det for hånd i kjelen du allerede bruker. Bland godt.
*** Pakk deigen inn i plastfolie. Strø mandelmel over og under deigen, så klistrer den seg ikke fast. La deigen avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time.
*** Strø litt mandelmel på benken og kjevle ut deigen til ca 3mm tykkelse. Stikk ut de formene du vil ha.
*** Stek kakene på 180’c i 8-10 minutter. (Jeg måtte steke de små i 8 og de store i 10 min)
Pynt med melisglasur laget av eggehvite og sukrinmelis eller du kan smelte sukkerfri, hvit sjokolade. Farge glasuren med konditorfarger om du vil ha ekstra morsomme pepperkaker. Gøy for barna! Ps! Strøssel og pyntekuler er ikke sukkerfrie 🙂
I vår lille butikk i Fredrikstad, kan du finne masse godsaker som alt er fritt for gluten og sukker. Det aller meste er i tillegg melkefritt og vegansk 🙂 Bor du ikke i nærheten, så kan du klikke på bildet under og bestille fra nettbutikken vår.